Newsletter

150 statečných! Sobotní program na JeLyManovi se konal za náročných podmínek

24.2.2018   
Foto

Silné sněžení po celý den, občasné poryvy větru, teploty hluboko pod nulou, ani to účastníky pátého dílu seriálu v běhu na lyžích ČEZ SkiTour neodradilo popasovat se s trasou dlouhou 20 km. 

I přes náročné podmínky na Paprsku v srdci Jeseníků panovala pohodová atmosféra. Tempo měl dospělý závod Volkswagen volnou technikou na 20 km od prvních metrů, které vedly závodníky do prudkého stoupání místní sjezdovky. 

Od začátku bylo zřejmé, kdo je hlavním favoritem. Mezi ženami se rychle utrhla na čele suverénka letošní sezóny Zuzana Kocumová (1:15:15 hodiny), mezi muži pak Robert Krupička (1:04:22). Oba zvítězili způsobem start-cíl a po více než hodině jsme je vítali v cíli. Kocumová skončila nejen nejlépe mezi ženami, ale vešla se také do desítky celkového pořadí a potvrdila svou roli vedoucí závodkyně seriálu.

Celkově se do sobotních závodů přihlásilo 151 závodníků, z toho 59 bylo dětí, pro které pořadatelé pro velký zájem zvýšili kapacitu. Benjamínci se předvedli na kilometru, starší kategorie na 2,5 km. Ani ti nejmenší se počasí nezalekli a předvedli parádní podívanou s dramatickými souboji na startu i v cíli. 

Na zítra meteorologové hlásí výrazně lepší počasí, takže účastníci běhů klasickou technikou na 10, 20 nebo 40 km budou mít lepší podmínky. Pokud máte zájem běžet, ale nejste zatím přihlášeni, můžete tak učinit zítra od 8 do 9.30 hodin v zázemí závodu. Starty jednotlivých závodů začínají od 10.30 hodin. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko