Newsletter

10 347 závodníků. Máme za sebou rekordní ročník ČEZ SkiTour

9.3.2018   
Foto

O minulém víkendu jsme zakončili seriál závodem ve Velkých Karlovicích a za okny se začalo probouzet jaro. Nejvyšší čas se ohlédnout a zhodnotit zimu.

Zima byla skvělá! Sněhové podmínky na většině závodů byly výborné, počasí téměř vždy stálo při nás a každý z vás si určitě ze závodních víkendů odvezl nezapomenutelné zážitky.  Ze šesti závodů hned čtyři měly historicky nejvyšší účast. Letos poprvé se SkiTour přehoupla přes pomyslnou hranici 10 000 závodníků. Děkujeme, že jste s námi rozjeli zimu na běžkách.

Zajímají vás čísla? Podívejme se na SkiTour konkrétněji.

Jak již bylo řečeno, letos se SkiTour zúčastnilo rekordních 10 347 závodníků. Z toho celých 1 018 startovních čísel patřilo dětem závodícím v rámci Mini SkiTour. Základna běžkařského potěru se rok od roku rozšiřuje, jen letos se na start postavilo o téměř 260 potenciálních běžkařských nadějí více než loni.

Bedřichovský Night Light Marathon odstartoval zimu v novém lednovém termínu a rozšířil se o závody klasickou technikou. I přes uplakané počasí vyrazilo s čelovkami na Jizerskou magistrálu 962 běžkařů.

O dva týdny později Kašperská 30 překvapila počasím jak z pohádky. Během několika dní Šumavu zasypal sníh a vytvořil tak úchvatné kulisy druhého závodu seriálu. I ten zaznamenal doposud rekordní účast, když se ho zúčastnilo 620 lidí.

Sněhové podmínky v Deštném v Orlických horách nebyly na začátku února zrovna ukázkové, ale přesunutím závodu na Šerlich získalo i 824 účastníků Orlického maratonu možnost projet se idylicky zasněženou zimní krajinou.

Na legendární Jizerské 50 se oslavovalo skvělé druhé místo Katky Smutné. Vítězem se ale stalo všech 7 289 závodníků, kteří se svou účastí podepsali na letošním rekordním počtu závodníků. 

Třeskuté mrazy na JeLyManovi si bude v parném létě nostalgicky připomínat 444 závodníků. Nikdo neumrzl, a tak se i předposlední závod seriálu zařadil k těm s rekordní účastí.

Ačkoli teploty ve Velkých Karlovicích byly po celou zimu velmi nízké, sněhových srážek nebylo bohužel dostatek. Organizátoři tak byli nuceni zrušit závody pro dospělé. Děti ale o svůj závod nepřišly, na umělém sněhu si jich zazávodilo rovnou 208, což z Mini Karlovské dělá druhý nejpočetnější závod po Jizerské 50.

Přehled celkových výsledků a bodování celé ČEZ SkiTour najdete zde.Výsledky jednotlivých závodů si můžete prohlédnout zde.

Jizerská 50 takřka pár hodin po dojezdu posledního závodníka spustila registrace na příští rok, přihlásit se můžete zde. Ostatní závody SkiTour spustí registrace v průběhu léta. A pokud si chcete zkrátit čekání, můžete si pohyb v krásných kulisách české přírody užít v rámci běžeckého seriálu Běhej lesy, který odstartuje již 14. dubna v Lednicko - valtickém areálu. 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko