Newsletter

7 změněných životů za více než 200 tisíc korun. Účastníci ČEZ SkiTour pomáhají

13.3.2018   
Foto

Na závodech ČEZ SkiTour se scházejí sportovci, kteří milují pohyb a rádi překonávají výzvy. Jsou mezi námi však i tací, kteří musí navíc překonávat vlastní zdravotní handicap a s ním spojené finanční problémy. A takovým sportovcům jste měli možnost pomoci příspěvkem přes Nadační fond Emil a Výbor dobré vůle Olgy Havlové. Na všech závodech jste dokázali vybrat cílovou částku a tím prokázali velké srdce, děkujeme! 

Na začátku sezóny věnoval marketingový partnel seriálu, agentura RAUL! částku 5 000 korun každému z handicapovaných, které vybral Nadační fond Emil. A pak už částky díky vám, závodníkům, rostly doslova před očima.

Na Bedřichovském Night Light Marathonu jsme vybírali peníze na nové běžky pro Mirka Škrlíka. Mirek je krásným důkazem, že se dá s dětskou mozkovou obrnou žít plnohodnotný život se vším všudy. Pracuje na základní škole jako asistent tělesně handicapovaných žáků a je aktivním sportovcem. Absolvoval s námi i desetikilometrové závody na BNLM a na Jizerské 50. Cílová částka byla 13 000 korun a vybrat se podařilo krásných 16 500 korun.

Na Kašperské 30 jsme podporovali jedenáctiletého Patrika, který trpí Duchennovou svalovou dystrofií. To je progresivní svalové onemocnění výrazně zkracující život, při kterém dochází k úbytku svalové hmoty. I na druhém závodě jsme mohli s Nadačním fondem Emil vyplnit šek na vyšší finanční obnos, než byla cílová částka 11 000 korun. Patrik nakonec na nákup elektrotrojkolky dostal 14 450 Kč. A už na svém vozítku spokojeně drandí.

Terezka Semeráková je malá osmiletá slečna z Dobrušky, která je jednou z největších bojovnic, což uznávají všichni, kteří ji znají. Narodila se s těžkým tělesným a zrakovým handicapem. Na Orlickém maratonu jsme si dali za cíl vybrat 15 000 korun, aby mohli Terezčini rodiče vybudovat výtah, díky kterému se Terezka dostane bezpečně ze svého pokojíčku.  A Terezce nakonec putovalo krásných 16 000 korun.

Mrazivý JeLyMan si vzal za cíl pomoci 12 000 korun Martínkovi, který se narodil v 25. týdnu těhotenství a předčasný porod s sebou navázal mnoho zdravotních komplikací. Cílová částka se do poslední koruny vybrala, a tak se může Martínek těšit na speciální tříkolku, díky které se bude moci alespoň částečně zařadit do sportovní rodiny.

I když Karlovská 50 nakonec nabídla závody jen pro děti, cílovou částku 15 000 se vybrat podařilo. Tomášek, který trpí Duchennovou svalovou dystrofií, se tak může vydat na rehabilitační pobyt.

Jizerská 50 je největším závodem seriálu, a tak jsme se rozhodli pomoci rovnou dvěma dívenkám. Čtrnáctileté cyklistce Anetce, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou jsme vybírali peníze na nový tricykl, a dvanáctileté Elence, která trpí svalovou dystrofií, jsme přispívali na nové elektrokolo. Pro oba příběhy byly cílové částky 70 000 korun. A příspěli jste krásných 143 643 korun!

Za necelé tři měsíce, které zimní sezona trvá, jsme tak společně pomohli vylepšit život 7 lidem a jejich rodinám. A pokud všechna čísla sečteme dohromady, dostaneme se na částku 217 643 korun. To je úžasné, co říkáte? Vřelé díky všem, co přispěli!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko