Newsletter

Horské sedlo Šerlich hostilo úvodní den jubilejního 40. Orlického maratonu

3.2.2024   
Foto

Třetí závod seriálu ČEZ SkiTour se koná v Orlických horách o víkendu 3.- 4. února 2024. Pro zajištění, co nejlepších sněhových podmínek bylo zázemí přesunuto z Děštného do horského sedla Šerlich i s vyhřívaným zázemím. Sobotní den přivítal malé lyžaře v obratnostních závodech a dospělé na VW 20 kilometrů volným stylem.

 

Sobotní den se nesl ve znamení proměnlivého horského počasí, dovedností na běžkách a volného stylu. Před nepřízní počasí a k občerstvení i zábavě mohli závodníci již tradičně využít vyhřívané zázemí v podobě ČEZ Energy zóny, T-Mobile lounge a ORLEN relax zóny.

Pro děti byl bývalým českým reprezentantem v běhu na lyžích a olympionikem Petrem Michlem vytvořen koncept obratnostních lyžařských závodů přímo v zázemí, aby byla prověřena jejich všestranná sportovní a běžkařská dovednost. Všechny děti si dojely do cíle pro krásnou medaili z ekologického rozložitelného bioplastu.

Vzápětí odstartovaly také dospělí lyžaři na trať závodu VW 20 kilometrů volně, kde se ukázala jména jako Ondřej Moravec, Petr Knop, Petra Hynčicová, Pavel Janeček nebo Tereza Hujerová. Trať po hřebenech Orlických hor nejrychleji prosvištěl Petr Knop s téměř čtyřminutovým náskokem na druhého Pavla Janečka. Na třetím místě se pak umístil bývalý reprezentant a olympionik v biatlonu Ondřej Moravec. “Já už byl
s dětmi na Orlickém maratonu vloni a je to pro mě srdcová záležitost. Vloni se nám to tu hrozně líbilo, takže jsme znovu neváhali a přijeli. Já jsem dnes závod pojal i jako přípravu na Vassaloppet. Na tehle legendární závod ve Švédsku se chystám na začátku března a moc se tam těším.(..) Seriál SkiTour obecně připravuje závody opravdu dobře, tratě přes horší podmínky byly kvalitní a co je na SkiTour pecka, tak to je vyhřívané zázemí," dodává veleúspěšný sportovec..

 

Mezi ženami se stala vítězkou Petra Hynčicová, druhá pak skončila Veronika Novotná a na třetím místě se umístila Anna Sellers.

Při příležitosti jubilejního ročníku Orlického maratonu byly součástí programu také tříčlenné firemní štafety, které přijely oslavit výkony a uvolněnou atmosférou 40. výročí na večerní Šerlich. Všem závodníkům děkujeme za výkony a nadšení! 

Těšíme se zítra na 10, 20, 40 kilometrů klasicky! Registrovat se můžete od 7:30 do 9:30 na lyžařském stadionu v Deštném v Orlických horách. Starty závodů proěhnou od 10:30 do 11 hodin dopoledne a na vyhlášení vítězů a tomboly se můžeš těšit od 14 hodin. Přijeďte si zazávodit a užijte si nedělní den na horském sedle Šerlich, SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko